Volendamlaan 1260 2547 CZ Den Haag telefoon 070-3231176 fax 070-3231739 e-mail: info@pillenenpraten.nl

Ik wil me aanmelden voor mijnmedicijncoach

Informatie over hydrochloorthiazide

Informatie over hydrochloorthiazide

Als u het bloeddrukmedicijn hydrochloorthiazide gebruikt, bent u misschien opgeschrikt door berichten over een verhoogd risico op huidkanker. Op 30 oktober 2018 heeft het College ter Beoordeling van de Geneesmiddelen (CBG) een bericht gepubliceerd over een pas ontdekte bijwerking van dit bloeddrukmiddel. Uit Deens onderzoek blijkt een verhoogde kans op huidkanker bij het gebruik van hydrochloorthiazide. Het middel verhoogt de gevoeligheid van de huid voor zonlicht. Het advies aan mensen die hydrochloorthiazide slikken is om zichzelf goed te beschermen tegen de zon. Dit advies wijkt niet af van het algemene advies om verstandig te zonnen. Mensen die al eerder huidkanker gehad hebben, wordt geadviseerd om met de huisarts te bespreken of hydrochloorthiazide nog steeds het beste medicijn is. Lees voor meer informatie het advies van het CBG.

Kleuren buiten de lijntjes

Kleuren buiten de lijntjes

In het AD een terugblik op 2017 waarin Transvaal Apotheek en Apotheek Pillen en Praten succesvol waren. De één met het goedkoper maken van dure geneesmiddelen, de ander met opnieuw een hoge klantenwaardering. Twee apothekers op één kussen blijkt een goede combinatie te zijn. Lees hier verder.

soms alleen hart luchten

soms alleen hart luchten

In het AD een mooi artikel dat inzoomt op de sociale functie van de apotheek. Naar aanleiding van het winnen van de Regio Award voor best gewaardeerde apotheek van Zuid Holland verscheen in het AD een mooi interview over wat Pillen en Praten anders maakt dan een gewone apotheek. En het persoonlijke verhaal van eigenaren Sonja Keizers en Esmaa Amer. Lees hier het hele artikel.

de apotheek als stamkroeg

de apotheek als stamkroeg

Onlangs verscheen in het NRC een mooi artikel over Apotheek Pillen en Praten en de rol van de apotheker in de wijk. Journalist Doortje Smithuijsen liep een dagje mee in de apotheek en verbaasde zich over de gemoedelijke sfeer en de openheid waarmee onze klanten hun gezondheidsproblemen met ons bespraken. De 'stamkroeg' betekent niet dat er drank geschonken wordt, maar wel dat mensen zich bij ons welkom voelen en op hun gemak gesteld worden. Lees hier de sfeerimpressie van Pillen en Praten. 
Wonderpillen bestaan niet, wonderpatiënten wel